Witajcie :) Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na fasolkę po bretońsku. Niby jedno danie, a każdy robi je inaczej ;) Ja różnie - raz że fasolka jest bardzo gęsta, a raz w dużej ilości sosu. Dzisiaj przedstawię Wam ten pierwszy wariant :)
Składniki:
- Fasola Jaś 1 opak
- Kiełbasa 4 szt
- Parówki 4 szt
- 1 opakowanie przyprawy do fasoli
- Koncentrat pomidorowy 200/300 ml
- 3 ząbki czosnku
- Majeranek
- Sól i Pieprz
Przygotowanie:
1. Fasolę wymoczyć przez noc, aby zmiękła. Następnie odsączyć i gotować w osolonej wodzie do miękkości.
2. Kiełbasę i parówki pokroić w kostkę i podsmażyć.
3. Ugotowaną fasolkę połączyć z kiełbasą i parówkami. Dodać majeranek, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko gotować przez 10 minut. Na samym końcu dodać koncentrat i dokładnie wymieszać.
Smacznego! :)
Inne przepisy, które znalazły się na blogu:
- Zupa krem z soczewicy i pomidorów
- Zupa krem z soczewicy i pomidorów
Jak ja kocham fasolkę po bretońsku :D Mi tak jakoś ona kojarzy się już z jesienią :) Muszę zrobić bo mam akurat fasolę :)
OdpowiedzUsuńMi też kojarzy się z chłodniejszymi dniami :)
Usuńbardzo lubie ;)
OdpowiedzUsuńJa też <3
UsuńKiedyś często ją jadłam ❤
OdpowiedzUsuń<3
UsuńFasolkę po bretońsku nawet lubię, więc chętnie wypróbuję ten przepis :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Ciekawy przepis. Uwielbiam fasolkę po bretońsku ❤️ I w sumie narobiłaś mi smaka 😁
OdpowiedzUsuńSorki :D <3
UsuńOj nie przepadam :D
OdpowiedzUsuńJa nigdy nie robiłam fasolki, za to moja mama robi, i to wyśmienitą! :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Także pozdrawiam ;) I mamę też :)
UsuńUwielbiam fasolkę :) Sama jej jeszcze nigdy nie robiłam
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy fasolkę! Wczoraj też mieliśmy ja na obiad :)
OdpowiedzUsuńJa też bardzo lubię :)
UsuńDelicious
OdpowiedzUsuńThank you ;)
UsuńJa fasolki nie moge neistety jesc :( Buziaczki :*
OdpowiedzUsuńOjj :( Pozdrawiam ciepło!
UsuńUwielbiam, prawie identyczny jest mój rodzinny przepis :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń