Witajcie dzisiaj przychodzę do Was z roladkami ze szparagami. Czas wykorzystać ich sezon :)
Składniki:
- Szparagi zielone 1 pęczek
- Filet z kurczaka 500 g
- Sok z cytryny 2 łyżki
- Sól
- Pieprz
- Chili
- Olej roślinny 2 łyżki
Przygotowanie:
1. Mięso myjemy, osuszamy. Każdego fileta przecinamy wpół lekko rozbijamy. Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końce.
2. W misce mieszamy sok z cytryny, olej, chili (w proszku), pieprz i sól. W takiej marynacie obtaczamy mięso i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy mięso. Na każdy filet kładziemy po 2-3 szparagi (zależy od ich grubości) i zawijamy. Spinamy wykałaczką. Smażymy z każdej strony po 4 minuty, po tym czasie lekko podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 10 minut.
Smacznego!
Inne przepisy:
To musi być pyszne!
OdpowiedzUsuń-------------------------
http://fashionelja.pl
https://www.instagram.com/fashionelja/
:)
UsuńDzięki za przypomnienie os szparagach, dawno nie kupowałam :)
OdpowiedzUsuńNie ma za co :)
UsuńUwielbiam szparagi, ale bez mięsa akurat :)
OdpowiedzUsuńBLOG
YOUTUBE
:)
UsuńMniamm mniam co za pyszności! Tak prosto i tradycyjnie, a jednak inaczej :) Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo :)
UsuńWyglada obłędnie :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńAle bym zjadła <3 Aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńDanie prezentuje się wspaniale :)
Raz w życiu jadłam szparagi i mi nie posmakowały. Może w takiej wersji byłyby lepsze :)
OdpowiedzUsuńGdy ja pierwszy raz robiłam szparagi to też mi nie smakowały ;) Chyba wtedy źle to robiłam :D
UsuńWygląda bardzo smacznie! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Dziękuje! I także pozdrawiam :)
UsuńMuszę koniecznie spróbować, wyglądają apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ;*
https://xgabisxworlds.blogspot.com/
Dziękuje :) I także pozdrawiam :)
UsuńNo to sezon szparagowy uważam za otwarty, trzeba korzystać, bo za chwilę ich nie będzie.
OdpowiedzUsuńZgadzam się :)
Usuń