Karkówka na sałatce

 Witajcie :) Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszną karkówkę podaną w towarzystwie warzyw :) 


Składniki: 
- Karkówka 1 kg
- Olej roślinny
- Czosnek 5 ząbków
- Imbir
- Cola 1 szklanka
- Curry
- Papryka czerwona
- Papryka żółta
- Papryka zielona
- Cebula
- Ogórek 2 szt.
- Sezam 2 łyżki
- Cukier
- Ocet winny
- Sól
- Pieprz

Przygotowanie: 
1. Karkówkę opłucz, włóż do rękawa do pieczenia. Przeciśnij przez praskę czosnek i utrzyj go z łyżeczką soli. Dodaj colę, szczyptę imbiru i curry oraz sól i pieprz do smaku. Marynatę wlej do rękawa, zwiąż końce. Odłóż na godzinę do lodówki. Po tym czasie ułóż rękaw w naczyniu żaroodpornym. Piecz 90 minut w 170 stopniach. Na 15 minut przed końcem rozetnij rękaw z mięsem.

2. Posiekaj papryki, obraną cebulę i ogórki. Wymieszaj z 4 łyżkami oleju, łyżeczką octu oraz dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku. Posyp sezamem, podawaj z plastrami mięsa.


Smacznego! :) 


Inne przepisy na blogu:
Leczo z parówkami
Roladki ze szparagami
Krem z soczewicy i pomidorów

Komentarze

Prześlij komentarz