Witajcie :) Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszną karkówkę podaną w towarzystwie warzyw :)
Przygotowanie:
1. Karkówkę opłucz, włóż do rękawa do pieczenia. Przeciśnij przez praskę czosnek i utrzyj go z łyżeczką soli. Dodaj colę, szczyptę imbiru i curry oraz sól i pieprz do smaku. Marynatę wlej do rękawa, zwiąż końce. Odłóż na godzinę do lodówki. Po tym czasie ułóż rękaw w naczyniu żaroodpornym. Piecz 90 minut w 170 stopniach. Na 15 minut przed końcem rozetnij rękaw z mięsem.
2. Posiekaj papryki, obraną cebulę i ogórki. Wymieszaj z 4 łyżkami oleju, łyżeczką octu oraz dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku. Posyp sezamem, podawaj z plastrami mięsa.
Smacznego! :)
Inne przepisy na blogu:
- Leczo z parówkami
- Roladki ze szparagami
- Krem z soczewicy i pomidorów
Ale bym chętnie zjadła takiej karkóweczki mniam :)
OdpowiedzUsuńbardzo rzadko jadam karkówkę, najczęściej z grilla :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam karkówkę z grilla <3
UsuńDanie idealne dla mojego męża :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńBardzo smacznie wygląda;)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo <3
UsuńDanie w sam raz dla mojego taty :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńMniam mniam. Tak przyrządzonej karkówki jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńzjadłabym ;D choć wolę drób to dobrą karkówką nie pogardzę ;D
OdpowiedzUsuńJa też zdecydowanie wolę drób ;p ale od czasu do czasu sięgam po coś nowego :)
Usuńoj zgłodniałam
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że to nie moja wina ;p
UsuńDziękuję bardzo <3 z chęcią zajrzę :)
OdpowiedzUsuń