Kokosowy ryż z mango

 Witajcie! Jednak udało mi się dzisiaj do Was odezwać. Z tego miejsca chciałabym Wam przede wszystkim życzyć szczęśliwego Nowego Roku, by był zdecydowanie lepszy niż ten, bez pandemii, bez strachu i bez zakazów. Byśmy wszyscy wrócili do normalnego życia. 

Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na przekąskę/deser. Jest na pewno bardzo syte ;)


Składniki: 
- Ryż 200 g
- Mleko 400 ml
- Cukier 4 łyżki
- Mleczko kokosowe 2 łyżki
- Mango (u mnie z puszki)
- Sezam
- Miód

Przygotowanie:
1. Mleko zagotowujemy z 200 ml wody i cukrem. Wsypujemy ryż i gotujemy na małym ogniu, aż ryż wchłonie płyn i się ugotuje (ok. 15 minut). Do ciepłego ryżu dodajemy mleczko kokosowe, mieszamy.
Ryż podajemy z mango, polewamy troszkę miodem i posypujemy sezamem.


Smacznego! 



Inne przepisy na blogu:
Krem z soczewicy i pomidorów
Roladki ze szparagami
- Kotleciki z ananasem

Komentarze

  1. jeszcze takiego połączenia smaków nie jadłam:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne połączenie, lubię mango ❤

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny i prosty przepis, muszę coś takiego zrobić 😊

    OdpowiedzUsuń
  4. Musi być pyszne! Przez wzgląd na nietolerancję laktozy u mojego P taki ryż gotuje w całości na mleku kokosowym 😉

    OdpowiedzUsuń
  5. To musi być pyszne. Uwielbiam połączenie kokosa z mango. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam taki ryż na słodko :) Muszę sobie zrobić na kolacyjkę :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz