Witajcie! Jednak udało mi się dzisiaj do Was odezwać. Z tego miejsca chciałabym Wam przede wszystkim życzyć szczęśliwego Nowego Roku, by był zdecydowanie lepszy niż ten, bez pandemii, bez strachu i bez zakazów. Byśmy wszyscy wrócili do normalnego życia.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na przekąskę/deser. Jest na pewno bardzo syte ;)
Składniki:
- Ryż 200 g
- Mleko 400 ml
- Cukier 4 łyżki
- Mleczko kokosowe 2 łyżki
- Mango (u mnie z puszki)
- Sezam
- Miód
Przygotowanie:
1. Mleko zagotowujemy z 200 ml wody i cukrem. Wsypujemy ryż i gotujemy na małym ogniu, aż ryż wchłonie płyn i się ugotuje (ok. 15 minut). Do ciepłego ryżu dodajemy mleczko kokosowe, mieszamy.
Ryż podajemy z mango, polewamy troszkę miodem i posypujemy sezamem.
Smacznego!
Inne przepisy na blogu:
- Krem z soczewicy i pomidorów
- Roladki ze szparagami
- Kotleciki z ananasem
jeszcze takiego połączenia smaków nie jadłam:D
OdpowiedzUsuńWarto spróbować :)
UsuńFajne połączenie, lubię mango ❤
OdpowiedzUsuńJa także <3
UsuńFajny i prosty przepis, muszę coś takiego zrobić 😊
OdpowiedzUsuńPolecam :)Ale uwaga bo jest bardzo syte ;)
UsuńMusi być pyszne! Przez wzgląd na nietolerancję laktozy u mojego P taki ryż gotuje w całości na mleku kokosowym 😉
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne połączenie ;)
UsuńTo musi być pyszne. Uwielbiam połączenie kokosa z mango. :)
OdpowiedzUsuńJa także <3
UsuńUwielbiam taki ryż na słodko :) Muszę sobie zrobić na kolacyjkę :)
OdpowiedzUsuńPolecam! :)
Usuń